زخم دیابتی
در مورد زخم دیابتی اگر بخواهیم توضیح دهیم ،باید بگوییم کسانی که به بیماری دیابت مبتلا میباشند در صورت مشاهده هر نوع جراحت و زخمی بر روی پوست خود باید به آن توجه کنند . در افراد مبتلا به دیابت بخاطر بالا بودن قند خون ، باعث میشود که زخم ها سخت تر و در مدت زمان طولانی تری بهبود پیدا کند که به آن زخم دیابتی می گویند ، به بیانی دیگر روند درمان زخم در افراد دیابتی با مشکل مواجه میشود .
اگر که مبتلا به دیابت هستید و پاهای شما به دلایل مختلف تاول زد و یا پای شما در اثر ضربه زخم شد ، باید زخم را جدی بگیرید و فورا به فکر درمان زخم باشید . درمان زخم دیابتی در مراحل اولیه خود ، که همراه با عفونت نمیباشد ، سریعتر و راحت تر می باشد . عفونی شدن زخم و عدم درمان آن می تواند منجر به بروز انواع عفونت ها از جمله عفونت خون ، عفونت ادراری و … نیز شود.
علت های زخم دیابتی
چندین دلیل مختلف میتواند باعث افزایش خطر ابتلا به مشکلات زخم دیابتی و عفونت در پا ها و ایجاد زخم پای دیابتی میشود :
پوشش نا مناسب پا
کفش های نا مناسب و غیر استاندارد عامل اصلی بروز مشکلات زخم دیابتی(زخم پا دیابتی) می باشند :
در صورتی که نقاط دردناک ، قرمز ، پینه ، میخچه در مواقع پوشیدن کفش به وجود میایند ، باید به فکر انتخاب کفش مناسبتر بود.
درصورتی که بیماران به مشکلاتی از جمله پینه پا ، صافی کف پا و یا انگشتان چکشی دچار باشند میبایست از کفش های مخصوص و یا کفی های خاص طبی برای رفع این اختلالات استفاده نمایند تا از بدتر شدن و تشدید زخم دیابتی جلوگیری شود .
تخریب عصب
کسانی که به مدت طولانی مبتلا به دیابت می باشند یا کنترل کمی نسبت به مقدار قند خون خود دارند بیشتر در خطر تخریب اعصاب پا هستند . در پزشکی این وضعیت را نوروپاتی محیطی میگویند . نوروپاتی محیطی میتواند بصورت یک عصب (مونونوروپاتی) ، بیش ازدو اعصاب در مناطق مختلف (مونونوروپاتی متعدد) و یا بسیاری از اعصاب (پلی نوروپاتی) تظاهر نماید.
بخاطر تخریب عصب پا ، بیمار حس طبیعی در پاها را ندارد و همچنین امکان دارد قادر به حس وضعیت انگشتان پاهای خود به هنگام راه رفتن و حفظ تعادل نباشد . زمانی که اعصاب پا وضعیتی طبیعی داشته باشد شخص پاهای خود را حس میکند و در صورتی که کفش به پا فشار آورد و یا زمان قدم زدن پا پیچ بخورد آنرا احساس میکند.
گردش خون ضعیف
زمانی که دیابت بخوبی کنترل نشود ، باعث سخت شدن سرخرگ ها یا آترواسکلروز می شود . زمانی که خون در قسمت آسیب دیده بخوبی جریان نداشته باشد روند بهبود کند و سخت میشود .
ترومای پا
انواع ضربه و آسیب به پا باعث افزایش خطرات جدی در زخم پای دیابتی میشود .
سیگار
استعمال سیگار و یا انواع تنباکو میتواند عملکرد رگهای خونی کوچک در پاها را با مشکل روبرو کند .
درمان زخم دیابتی
برای درمان زخم دیاتی اولین نکته زمان است ، در مراحل اول زخم دیابتی درمان می تواند خیلی آسان تر از زخم های کهنه باشد.و نکته دوم مراجعه به متخصصین عفونی و کلینیک زخم می باشد . زخم دیابتی شرایط آن را ندارد که مانند زخم های معمولی با آن رفتار و درمان خانگی شوند. و حتما باید توسط متخخصین این مشکل پیگیری و درمان شود.
بدون دیدگاه