پوست ما انسان ها سطح وسیعی از بدن ما را تشکیل می دهد. در واقع، پوست در معرض آلودگی ها، عوارض مختلف، آسیب ها و … می باشد. از این رو لازم است که افراد از روش های مطمئن و اصولی برای مراقبت از پوست خودشان استفاده کنند. به هر حال عوارض برخی از بیماری ها و یا تصادفات باعث بروز زخم در پوست می شوند. اگرچه در صورتی که زخم ایجاد شده بر روی پوست، سطحی باشد، می توان آن را به راحتی درمان کرد. ولی درمان زخم های حاد و مزمن باید توسط پزشک متخصص صورت گیرد.
کلینیک عرفان نیایش با ارائه بهترین خدمات برای درمان زخم به افراد کمک می کند تا بدون دغدغه و نگرانی، زخم های عفونی، حاد، مزمن و یا حتی معمولی خود را درمان کنند.
چرا پوست ما زخم می شود؟
تا به حال فکر کرده اید که چرا پوست بر روی بدن ما کشیده شده است؟ پوست ما انسان ها وظایف بسیاری برای بهبود عملکرد بدن ما بر عهده دارد. ولی یکی از مهم ترین وظایف پوست، محافظت از ارگان های مختلف بدن و جلوگیری از ابتلا به بیماری های مختلف است.
به همین خاطر، پوست سطح وسیعی از بدن ما را تشکیل می دهد. به هر حال طبیعی است که در اثر انجام فعالیت های روزمره، پوست ما آسیب ببیند و زخم شود. همیشه هم نمی توان از پوست در برابر زخم و آسیب محافظت کرد. البته روش درمان زخم، بسته به نوع زخم متفاوت است. به همین خاطر، توصیه می شود که افراد از پوست خودشان محافظت کنند تا نیازی به انجام مراحل مختلف برای درمان زخم های پوستی نداشته باشند.
انواع زخم در پوست
زخم هایی که بر روی پوست ایجاد می شوند، می توانند با روش های مختلفی دسته بندی شوند. به طور مثال، می توان زخم ها را بر اساس سطح درگیر کننده تقسیم بندی کرد. یا برخی از زخم ها به زخم های سطحی و برخی از زخم ها به زخم های عمیق تقسیم بندی می شوند. در ادامه چند نمونه از دسته بندی ها را برای زخم ذکر می کنیم.
- زخم سطحی
زخم سطحی به زخم های ساده و معمولی گفته می شود که بر روی پوست رخ می دهد. این نوع زخم در یک مدت زمان کوتاه درمان شده و معمولا نیازی به مراجعه به پزشک برای درمان این زخم نیست.
- زخم عمیق
زخم عمیق یکی از انواع زخم هایی است که در اثر عوامل مختلف به وجود می آید. این نوع زخم معمولا به صورت باز است و نیاز به مراقبت بیشتری برای این نوع زخم می باشد.
- زخم حاد
زخم حاد یکی از انواع زخم هایی است که بر روی پوست ایجاد می شود. این نوع زخم معمولا عمیق است. مدت زمان چند هفته ای مورد نیاز است تا زخم حاد درمان شود. این نوع زخم به صورت ناگهانی و در اثر یک عامل خارجی به وجود می آید و در مدت زمان خاصی نیز درمان می شود.
- زخم مزمن
زخم مزمن شدیدتر و بحرانی تر از زخم حاد می باشد. معمولا زخم های مزمن نیاز به مدت زمان طولانی برای درمان دارند. زخم های مزمن جزء زخم هایی هستند که به مرور زمان به وجود می آیند. به همین خاطر درمان این زخم ها نیز زمان بر است.
- زخم عفونی
زخم های عفونی در ابتدا غیر عفونی بوده اند. ولی به دلیل اینکه مراقبت های لازم بر روی آن ها انجام نشده است، میکروارگانیسم های مختلف به زخم وارد شده اند و زخم دچار عفونت شده است.
- زخم غیر عفونی
همانطور که از نام این زخم مشخص است، این نوع زخم غیر عفونی است. معمولا زخم های غیر عفونی با سرعت بیشتری درمان می شوند.
چه موقع زخم ها نیاز به درمان اصولی و پزشکی دارند؟
درمان زخم می بایست در یک بازه زمانی مشخصی صورت گیرد. زیرا زخم ها می توانند تشدید پیدا کنند و عوارض زیادی را به همراه داشته باشند. به هر حال به دلیل اینکه اکثر زخم ها مستعد عفونت و عوارض می باشند، بهتر است که برای درمان آن ها به پزشک مراجعه کرد. ولی در صورتی که زخم به صورت عمیق، باز و عفونی باشد، مراجعه به پزشک بسیار اهمیت پیدا می کند.
در صورتی که زخم ها به همراه یک سری عوارض و علائم باشند، نیاز به مراجعه به پزشک فوری تر می شود. در صورتی که بعد از ایجاد زخم، شاهد علائم زیر بودید، حتما به پزشک مراجعه کنید.
- داشتن تب شدید
- تغییر رنگ در ناحیه زخم مانند زرد شدن ناحیه زخم
- افزایش خونریزی زخم
- مشاهده ترشح های آبکی از زخم
- بروز خارش شدید در ناحیه آسیب دیده
- تغییر رنگ در زخم ایجاد شده
- مشاهده زخم در نواحی پایین پا، قوزک پا و …
- داشتن سابقه ژنتیکی برای بروز زخم
روش های درمان زخم ایجاد شده در بدن
بسته به اینکه نوع زخم چگونه باشد، روش درمان زخم هم متفاوت است. معمولا زخم های سطحی با یک سری روش های خانگی و پانسمان کردن، درمان می شوند. ولی در صورتی که زخم ها عمیق و خاص باشند، می بایست از روش های پزشکی برای درمان زخم استفاده کرد.
برای درمان زخم عفونی، لازم است که افراد از آنتی بیوتیک ها استفاده کنند تا ابتدا عفونت زخم کاهش پیدا کند، سپس روش های درمانی دیگر را دنبال کنند. البته روش درمان زخم عفونی می تواند بسته به شدت عفونت متفاوت باشد.
زخم هایی که به صورت خاص و در اثر بیماری های مختلف رخ می دهند، باید با تشخیص پزشک درمان شوند. گاهی برای درمان زخم های مزمن و حاد نیاز به عمل جراحی می باشد. متاسفانه، برخی از افراد به دلیل اینکه دیر به پزشک مراجعه می کنند، نیاز به قطع عضو دارند. زیرا زخم آن ها شدید شده است و نمی توان آن را به هیچ روشی درمان کرد. پس در کنار روش های درمان، زمان مراجعه به پزشک اهمیت بسیار زیادی دارد.
زخم های دیابتی؛ یکی از شایع ترین عوارض دیابت
زخم های دیابتی از عوارض دیابت می باشند. یکی از مشکلات افرادی که دارای این بیماری می باشند این است که زخم های آن ها به راحتی درمان نمی شود. زخم دیابتی معمولا بر روی انگشتان پا و نواحی تحتانی به وجود می آیند و خیلی دیر درمان می شوند. متاسفانه، به دلیل عفونی شدن این نوع زخم ها، بسیاری از افراد دیابتی نیاز به قطع عضو دارند.
درمان زخم پای دیابتی باید با سرعت انجام گیرد. همچنین، پزشک متخصص می بایست روش اصولی و منطقی را برای درمان این زخم پیشنهاد دهد. تعویض پانسمان، استفاده از داروهای خوراکی و موضعی مختلف و … می توانند در درمان زخم دیابتی موثر باشند.
زخم عروقی؛ زخمی که باید به سرعت درمان شود …
زخم عروقی یکی از خاص ترین زخم هایی است که باید به سرعت درمان شود. این زخم در اثر اختلال در شریان ها و وریدها رخ می دهد. زخم های عروقی بیشتر در نواحی پایین بدن مانند قوزک پا، زیر زانو، مچ پا و … دیده می شوند. رنگ این زخم ها قهوه ای، زرد و یا مشکی است.
در صورتی که زخم عروقی درمان نشود، می تواند عفونی شود و عوارضی را به همراه داشته باشد. البته زخم های عروقی باید بر اساس نظر پزشک درمان شوند و روش های درمانی این زخم ها بر اساس نوع زخم متفاوت خواهد بود. معمولا با کمک بانداژ، اعمال جراحی سرپایی و استفاده از داروها، می توان زخم عروقی را درمان کرد.
درمان زخم سوختگی برای جلوگیری از عفونت
سوختگی در درجه بندی های مختلفی رخ می دهد. متاسفانه، اکثر درجه بندی های سوختگی می توانند باعث عفونت شوند. به همین خاطر، استفاده از روش های اصولی برای درمان زخم سوختگی بسیار حائز اهمیت است. لازم است که افراد به کلینیک های تخصصی مراجعه کنند و مراحل مربوط به درمان زخم سوختگی را انجام دهند.
معمولا با کمک پانسمان و استفاده از داروها، می توان زخم سوختگی را درمان کرد. ولی در صورت نیاز می توان از روش های تهاجمی مانند تزریق مایع وریدی، استفاده از اعمال جراحی و … استفاده نمود.
درمان زخم در کلینیک عرفان نیایش
درمان عفونت ناشی از زخم جراحی
در صورتی که روش های مناسب برای مراقبت از زخم های جراحی صورت نگیرد، احتمال بروز عفونت در ناحیه زخم بسیار شدید می شود. برای درمان زمان عفونی ناشی از جراحی لازم است که افراد از روش های اصولی استفاده کنند. البته پزشک متخصص می بایست روش درمانی مناسب را به افراد توصیه کند.
زخم جراحی و عفونت ناشی از آن معمولا با مصرف دوره ای آنتی بیوتیک ها درمان می شود. ولی لازم است افراد به محض مشاهده تغییر رنگ در ناحیه جراحی شده، به پزشک متخصص و کلینیک های تخصصی درمان زخم مراجعه کنند.
ارائه بهترین خدمات برای درمان زخم در کلینیک عرفان نیایش
درمان زخم می بایست توسط پزشکان متخصص صورت گیرد. به همین خاطر، در صورتی که زخم خاصی را بر روی پوست خود مشاهده کردید، حتما به کلینیک های تخصصی در این زمینه مراجعه کنید. کلینیک عرفان نیایش با داشتن پزشکان متخصص در این زمینه و همچنین، دستگاه های مختلف برای درمان زخم، بهترین خدمات را ارائه می کند.
انواع زخم های حاد و مزمن مانند زخم های سوختگی، زخم پای دیابتی، زخم عروقی و … در کلینیک زخم عرفان نیایش قابل درمان می باشند. از جمله مزیت های این کلینیک، ارائه بهترین خدمات با سطح بهداشتی فوق العاده بالا است.
بدون دیدگاه